Életrajz
Képek
Könyvek
A Prince Edward-sziget
In memoriam
Feldolgozások

Vissza

 Feldolgozások

Az írónő remekműveire igen sok rendező felfigyelt. Legismertebbé a Kevin Sullivan rendezte Anne filmek és Váratlan utazás című sorozat vált, de igen népszerű lett a Cinar és a Salter Street Films ko-produkciós Emily sorozat is. Ezekről és a számos Anne feldolgozásról bővebben az oldal más részein olvashatsz (Emily, Anne részlegek) Ám készültek más feldolgozások is, amelyek az íronő egy regényét, vagy éppen egy novelláját dolgozza fel.

Az I Know A Secret című film  1982-ben készült és L. M. Montgomery egyik rövid történetét a Good Housekeeping-et (Jó háztartás) dolgozza fel. A film mindössze 25 perc hosszú, az Atlantis Films mutatta be, Bruce Pittman rendezte, a forgatókönyvet pedig Amy Jo Cooper írta.

A Lantern Hill című filmet az Anne filmekhez és a Váratlan utazás sorozatohoz hasonlóan Kevin Sullivan rendezte 1988-ban. Alapjául Lucy Maud Montgomery Jane of Lantern Hill című regénye szolgált. A filmet magyarul is bemutatták Az öreg ház titka címen.

Szereplők
Jane Stuart: Mairon Bennett
Robin Stuart: Patricia Phillips
Nagymama: Zoe Caldwell
Andrew Stuart: Sam Waterston
Hepzibah: Colleen Dewhurst (Marilla Cuthbert az Anne-ben és az RtA-ban)
Jody: Sarah Polley (Sara Stanley a RtA-ban)
Owen: Gareth Bennett
Jimmy John: Zachary Bennett (Felix King az RtA-ban)

Történet
Jane Stuart tizenkétéves, nagymamájával él, nem éppen egyetértésben. Jane kiskorában szüleit súlyos autóbaleset érte. Édesanyja, Robin évtizedekre kórházi ápolásra szorul, így nem lehet Jane közelében. A kislány emlékeiben ködképek élnek édesapjáról, úgy hiszi, meghalt. Andrew Stuart azonban él és íróként dolgozik az Edward herceg-szigeten. Jane úgy dönt, hogy visszatér Lantern Hillbe, a farmra, ahol született. A kislány hitvallása: ha valamit nagyon akarsz az életben, akkor küzdj érte és eléred azt.

......................................................

A The Wooden Hill című színdarabot 1994-ben mutatták be először. Don Hannah - a szindarab írója- L.M.Montgomery útleírásait vette alapul.

Történet
A The Wooden Hill elején Lucy Maud Montgomery már aegy idős hölgy aki a Riverside Drive-on él Torontóban, férjével Ewan-nal aki szellemi problámákkal küszködik. Fiuk, Stuart amikor megjelenik a színen bejelenti, hogy önkéntesnek jelentkezik a második világháborúba (Stuart orvos). Lucy Maudot eléggé felkavarja a hír, és elkezd visszaemlékezni életére, képzeletbeli barátnője, Katie Maurice segítségével (aki a nappali üvegében él, úgy mint Emily és a képzeletbeli barátnője). Lucy visszautazik az időben, és a közönség láthatja hogyan ment sora fanyar és öreg nagyszüleinél, meglátogatja apját aki nyugatra ment miután felesége meghalt.


A
The Blue Castle színdarabot Hank Stinson dolgozta át és rendezte L. M. Montgomery azonos című regényéből. 1997-ben mutatták be, a zenéjét Helen MacRea szerezte.

Történet
A történet a hajadon Valancy Stirling menekülését meséli el a kellemetlen hangulatú házból, a személyisége utáni kutakodást és nővé válását. Egy igazi hős, ragyogó példa a bátorságra és az eltökéltségre.